WEIDER L-Glutamine



%100 serbest form ve %100 saflık derecesi
"aşırı antreman sendromu"nun önlenmesi
iskelet ve kas sisteminde %60 lık doğal yoğunluk
yıkıcı kortizon etkisinin indirgenmesi
L-Glutamine, kısmen temel amino asit sayılan ve metabolizma tarafından yeterli miktarlarda üretilemeyen çok özel bir amino asittir. Vücudun iskelet ve kas sisteminde doğal olarak yüksek miktarlarda bulunur ve buradaki amino asit kutbunun %60'ını oluşturur. Weider L-Glutamine, özellikle %100 serbest formda ve olabilecek en saf formda üretilmiştir ki; %100 emilebilsin, en kolay ve en kısa sürede kas sistemine ulaşabilsin. L-Glutamine, vücut geliştiricilerin performansını gözle görülür bir şekilde artırır ve bir çok önemli asimilasyon aşamalarında görev alır. Bunlardan en önemlileri şunlardır:
Kas sistemindeki amino asit eksikliğinden kaynaklanan yıkıcı kortizon etkisini indirger ve telafi eder.
Özellikle düzenli antremanlar yapan yada yarışmalara hazırlanan vücut geliştiriciler daha sık hastalanırlar. Bunun sebebi, vücudun bir bütün olarak antremanlara yada yarışmalara konsantre olması ve dolayısıyla bağışıklık sistemini ihmal etmesidir. Bu durumda L-Glutamine, metabolizmanın enerji oluşumuna, proteinlerin sentezlenmesine ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye yardımcı olur.
Stres hormonlarındaki kortizon miktarı artışı ve glikojen miktarının fazla fazla artması, düzenli antremanlar ile vücut tarafından dağıtılarak azaltılır. İşte burada L-Glutamine, katabolik kortizon etkilerinde %70' e varan bir azalma sağlar.
"Aşırı antreman sendromu"' olarak adlandırılan durumda, vücut geliştiriciler ağır, yoğun ve sert antreman aralarında kendilerini yeteri kadar toparlayamaz ve yenileyemezler. Direkt olarak azalmış L-Glutamine seviyesi ile ilgili olan bu istenmeyen sonuç, L-Glutamine'in ek olarak dışarıdan alınması ile geciktirilir veya engellenir.
Vücuttaki L-Glutamine miktarının fazla olmasının ruh haline pozitif etkisi olduğu Weider Araştırma Grubu tarafından bilimsel olarak kanıtlanmıştır. L-Glutamine miktarındaki artış beyindeki GABA (Gamma Amino Asidi) üretimini arttırır, GABA'nın artışı vücudun sinir sistemini pozitif yönde etkileyerek sporcuya rahatlık verir ve psikolojik denge sağlar. Antremanlardaki başarı sporcunun ruh hali ile doğru orantılı olduğu için L-Glutamine'in bu yönde de metabolizmaya fayda sağladığı görülmektedir. L-Glutamine'nin diğer bir özelliği de kas hücresi elementlerinden birisi olmasıdır, bu sayede hücre içindeki suya çok kolay bağlanır ve dolayısıyla hücre içine zorlanmadan geçerek kas sisteminin gelişmesine de yüksek seviyeli yardımcı olur.
Hazırlanışı: 1 porsiyon = 5 gr ürünü (1 dolu çay kaşığı) 100 ml su ile karıştırınız ve bekletmeden içiniz.
Kullanım Şekli:
Şampiyonlar: Tüm antreman günlerinde 2 farklı kullanım zamanı söz konusudur; antrenmandan hemen sonra ve yatmadan önce olmak üzere,
<> 80 kg: 3 porsiyon > 100 kg: 4 porsiyon içiniz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

What's up Dear, are you genuinely visiting this web page regularly, if so after that you will without doubt take good know-how.

my weblog ... eating-for-energy.com

Adsız dedi ki...

The first type is present from birth while the second type is
not, but starts to appear and proliferate as the years pass.

Once you do, you will know which type of remover to buy that will not irritate
your skin. 'We usually have two or three people in the room, no-one has time, so we have one person tightening the body and another giving a treatment on the face'.


My page ... skin tags picture (forum.topiaisland.com)